Tuottoisia uutisia!

Janet! Janet, armas sihteerini! Otappas paperi ja kynä esille, niin sanelen sinulle mitä komission kokouksesta kuulin tänään! Uuden maailman portit avataan kohta ja jokainen yrittäjä pääsee laillisesti tutkimaan tätä planeetta. Tätähän meidän osakkeenomistajat on odottaneet jo monta vuotta! Janet, pääsemme vihdoinkin käsiksi tämän planeetan resursseihin! Sinun täytyy järjestää kokous, kutsu kaikki osakkaat koolle. Heille täytyy ilmoittaa tästä muutoksesta ja koordinoida resurssimme tutkimusmatkan rahoittamiseen.

Ai mitä? Ne eiliset irtisanomiset? Miten niin meillä ei riitä työntekijöitä tutkimusmatkaan? Pah, typerät kapinalliset ja tiedemiehet vaativat aina lisää ehtoja työläisten sopimuksiin. Emmehän me voi missään nimessä maksaa puolta enempää näille laiskoille työläisille, vaikka he olisivatkin olleet samalla laivalla tänne tullessa. Meidän yhtiömme sentään maksoi itsensä sisään päästäkseen tälle reissulle.

Janet, eiköhän meiltä löydy tarpeeksi työntekijöitä löytämään mineraaleja ja muita rahanarvoisia kohteita tältä pölyiseltä planeetalta. Jos ei muuta, niin jokainen osakas saa lähettää oman joukkonsa tutkimaan, elleivät itse halua lähteä tonkimaan multaa. Kauppakomppania huolehtii kyllä sen verr-... Noh, jonkin verran, mitä sopimuksissamme on lueteltu. Voitot yliajavat tässä tilanteessa kyllä voitot. Planeetta täynnä koskemattomia mineraaleja ja puhdasta luontoa...

Mitä sanoit? Vai että kutsuisimmeko kokoukseen muiden liittoutumien edustajat? Ehkä. Tiedemiehet voivat hyvinkin niellä hölynpölyä ”muinaisten reliikkien löytämisestä”. Museon rakentaminen kyllä meiltä luonnistuu. Yhteistyö kapinallisten kanssa antaisi meille paremmat sopimukset sitten heidän uuden ”kylänsä” kanssa tai mistä tietää jos vaikkapa tämän pienen asutuksen onnistuvat valtamaan. Meiltähän nuo aseet siihen tuotetaan... tai ehkä uskonnolliset tarvitsevat krääsää oman avaruusjumalansa palvelemiseen. Siinähän melkoinen markkinarako, Janet!

Minä lähden nyt lounaalle, mutta sovi se tapaaminen ennen kuin itse lähdet. Haluan saada kaikille tiedon mahdollisimman pian! Varmistamme Kauppakomppanian nousun tällä planeetalla!

Lue lisää Traconin teemapelistä »

Tagit: