Jatkuva ohjelma

Traconissa tapahtuu ympäri vuorokauden, eikä ohjelma rajoitu pelkästään luentosaleihin! Tapahtuman aikana riittää toimintaa myös käytävillä ja monissa muissa tiloissa laidasta laitaan.

Animekaraoke

Aaria (2. kerros). Auki koko tapahtuman ajan.

Tule animekaraokeen laulamaan rakkaimpia anime-, J-pop- ja K-pop-kappaleitasi! Biisilistan löydät verkosta sekä ilmoitustaululta karaoketilasta.

Animekaraoken biisilista »

Bofferointi, ohjattua joukkotaistelua ja jousiammuntaa aloittelijoille

Ulkona (teltta)Pirkanmaan Boffaajat Ry
 
Bofferointi, laji joka sopii kaikenkokoisille ja kuntoisille ihmisille. Tule kokeilemaan konkareiden opastuksella, kuinka joukkue ja yksilötaidot voivat ratkaista sotakentällä. Laina-aseita on tarjolla järjestäjien puolesta, mutta myös omien tuominen on mahdollista, kunhan tarkastutat ne järjestäjillä ensin. Laina-aseita löytyy aina lyhyen kantaman yhdenkädenmiekoista keihäisiin. Täällä pääsee myös kokeilemaan millaista on ampua bofferinuolia, ehkä jopa elävään kohteeseen. Mukaan tarvitset vain hyvän mielen ja rehdin urheiluhengen! HUOM. Ohjelmassa säävaraus, sateella ei bofferoida!

Cosplaykuvauspiste

Sorsapuistosali (1. kerros). Lauantai 11–18, sunnuntai 10–17.

Traconissa toimii CFT:n kuvauspalvelu. Maksuttomassa kuvauspalvelussa voi käydä kuvauttamassa itsensä yksin tai vaikka koko kaveriporukan voimin.

Lue lisää kuvauspisteestä »

Lautapelit, go ja mahjong

Sonaatti 2 (0. kerros). Auki koko tapahtuman ajan, opetusajat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Lautapelihuoneessa on pelattavissa laaja kirjo erilaisia lautapelejä. Saatavilla myös itämaisista peleistä go ja mahjong sekä näissä asiantuntevaa opetusta! Yhteistyössä Suomen lautapeliseura ry, mahjong-seura Tenpai ry sekä Tampereen teekkarien go-kerho.

Tanssi- ja rytmipelit

Fuuga (2. kerros). Auki koko tapahtuman ajan.

Tule kokeilemaan rytmitajuasi 2. kerrok­seen! Haasta kaverisi tanssipelissä tai ko­keile muita rytmipelejä. Yhteistyössä Suomen Tanssipelaajat ry.

Taidekuja

3. kerros. Taiteilijat määräävät itse aukioloaikansa.

Traconin taidekujalla nuoret kuvataiteen ja käsitöiden harrastajat esittelevät ja myyvät töitään. Taidekuja löytyy tutulta paikaltaan Tamperetalon kolmannen kerroksen aulasta ja kuja on avoinna koko tapahtuman ajan.

Lue lisää taidekujasta »

Teemapeli

Koko Tampere-talo. Käynnissä koko tapahtuman ajan.

Traconin teema on tänä vuonna tutkimusmatkalla uudessa maailmassa. Osana teemaa koko Traconin ajan Tampere-talossa on käynnissä teemaan liittyvä kevyt liveroolipeli. Peliin voi ilmoittautua mukaan ennen tapahtumaa tai liittyä vasta paikan päällä.

Lue lisää teemapelistä »

Beyblade-piste

2. kerroksen yhdistyspöytäalue, Beyblade Suomi / Victor Micordia

Tule pelaamaan Beyblade-hyrrillä.  Pystytkö voittamaan Nemesiksen omalla areenallaan?! Beyblade hyrrät pohjautuvat samannimiseen animeen ja mangaan. Pisteeltä löydät erilaisia areenoita ja hyrriä joilla voit taistella ystävien ja uusien tuttavuuksien kanssa. Voit myös tulla keskustelemaan hyrristä ja sarjasta. Pisteellä pidetään myös huikea turnaus, joten ota omat hyrrät ja tarvikkeet mukaan!

Pokemon-korttipelin esittelypiste

2. kerroksen yhdistyspöytäalue, Launtai 10-18, sunnuntai 9-17

Muistatko vielä Pokemon-korttipelin? Se ei vieläkään ole kuollut Suomessa kaikkien näiden yli 13 vuoden aikana! Meillä pääset testaamaan nykyisillä harjoituspakoilla itse peliä joko meitä vastaan tai myös kaverisi kanssa. Voimme kertoa lajista myöskin pientä "taustainfoa", mm: turnauksista, liigoista (pelikerhoista), pelin säännöistä, yms. mitä mieleen vain juolahtaa aiheesta. Keräilijöille löytyy tietenkin oma pöytä, josta löytyy niin nykyaikaisia kortteja kuin vanhempiakin ilmaiseksi, esim. keräilyyn tai miksei tuliaisiksi? ;D Tulkaa kaikki vähänkin kiinnostuneet mukaan checkaamaan esittelypisteemme 2. kerroksen käytäväalueelta! "Pokémon ON voittamaton!"

Ginga Space

2. kerroksen yhdistyspöytäalue, Suomen Hopeanuoli-fanit ry

Ginga Space tarjoaa monipuolisia Hopeanuoli-aiheisia aktiviteetteja läpi tapahtuman! Tule Hopeanuoli-kasvomaalaukseen, pyöräytä onnenpyörää, maalaa kankaalle vesiväripajassa, piirrä, askartele koirankorvat, osallistu erilaisiin kisoihin ja visoihin! Klo 19 luvassa on onnenpyörän erikoiskierros!

Pokémon-kouluttajahaaste

 
Koko Tampere-talo. Käynnissä koko tapahtuman ajan.
 
Huomio kaikki Pokémon-kouluttajat! Nyt on aika selvittää omat taitonsa ottelemalla eliittikouluttajia vastaan. Ota coniin mukaan oma Pokémon Black/White/Black2/White2 pelisi, ja haasta conilaisten joukossa liikkuvat kouluttajat Pokémon-otteluihin. Luvassa on pieniä palkintoja voitoista, joten rohkeasti haastamaan! Pari ohjetta ja vinkkiä haastajille: Saat käyttää mitä Pokémoneja haluat. Tiimisi olisi hyvä olla vähintään tasolla 50 (saa olla yli). Haastettavat kouluttajat perehtyvät jokainen yhteen Pokémon-tyyppiin, kuten esimerkiksi tuli, vesi tai ruoho. Jokainen haastettava kouluttaja kantaa merkkiä josta heidät voi tunnistaa.

The Lord of the Rings LCG - turnaus

 
Sonaatti 2, klo 14 alkaen lauantaina
 
The Lord of the Rings LCG - turnaus Race Against the Shadow -säännöillä. Ota mukaan yksi joukkuetoveri ja tule mittelemään tarmokkaimman Keski-maan pelastajan kadehditusta tittelistä! Turnauksessa pelataan kolme swiss draw -kierrosta käyttäen Race against the Shadow -sääntöjen limited deckbuildingia. Yhteen joukkueeseen kuuluu kaksi pelaajaa. Pelatut skenaariot arvotaan paikan päällä perus-setistä, Shadows of Mirkwood cyclestä, Khazad-dūm lisäosasta ja Dwarrowdelf cyclestä. Pelaajien täytyy tuoda omat skenaariopakkansa turnaukseen. Palkintoina mainetta ja kunniaa.

Bujinkan Budō Taijutsu -kamppailunäytös

 
Kiveys ulkona, klo 14 lauantaina
 
Bujinkan Reihan Dōjō järjestää Bujinkan Budō Taijutsu -kamppailunäytöksen. Bujinkan Budō Taijutsu on japanilainen budō-laji, joka pohjautuu yhdeksän perinteisen kamppailutaitojen (kobudō) koulukunnan (ryūha) opetuksiin. Näytöksessä esitellään kattavasti lajin liikkumistapoja (taihenjutsu) aseetonta kamppailua (taijutsu) sekä erilaisia asetekniikoita (tantōjutsu, kenjutsu, bōjutsu, shurikenjutsu yms.). Näytöksen kesto on n. 20 minuuttia, jonka jälkeen voi jäädä keskustelemaan dojon harjoittelijoiden kanssa ja tutustua erilaisiin harjoitteluvälineisiin. Koska kysymyksessä on perinteisten kamppailutaitojen esittely, näytös ei välttämättä sovellu perheen pienimmille.

Animehuone

 
Opus 2, alkaa klo 16 lauantaina ja jatkuu conin loppuunCrunchyroll
 
Tule katsomaan animea Crunchyrollin valikoimasta. Ohjelmalista netissä ja huoneen ovella. 

Hengaushuone

Basso, alkaa klo 14 lauantaina ja jatkuu conin loppuun, Tracon ry

Tule viettämään aikaa kavereiden kanssa, istumaan alas tai kokeilemaan konsolipelejä conin omanssa olohuoneessa.