AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Traconin animemusiikkivideokilpailuun! Tältä sivulta löydät osallistumisohjeet sekä kilpailun säännöt.

Ilmoittaudu AMV-kilpailuun »

Kisa lyhyesti

  • Ilmoittautuminen alkaa 4.8.2013 kello 00:00 
  • Ilmoittautuminen päättyy 4.9.2013 kello 24:00 
  • Kilpailussa suoritetaan esikarsinta 5.-7.9.2013 
  • Voittajista päättää tuomaristo
  • Videon kesto 1-5 minuuttia 
  • Ei logoja tai tekstityksiä, joilla ei ole merkitystä itse videon kannalta; ei kreditointitekstejä 
  • Voittajat julkaistaan Traconissa järjestettävässä finaaliesityksessä 14.-15.9.2013

Säännöt

Osallistuminen

Voit osallistua kilpailuun millä tahansa itse tehdyllä musiikkivideolla. Olet mukana kilpailussa kun lähetät videosi arvioitavaksi 4.9.2013 kello 24:00 mennessä. Videoiden vastaanottamiseen käytetään oma.aniki.fi sivustoa, jossa olevaan ilmoittautumiseen pitää liittää videon latauslinkki. (Dropbox, zSHARE, RapidShare, Mediafire) kautta. HUOM. YouTube-linkki EI kelpaa! Kilpailuun ei saa osallistua videolla, joka on sijoittunut palkintosijoille tai saanut kunniamainintoja muissa suomalaisissa amv-kilpailuissa.

Voit lähettää kilpailuun enintään kolme videota (mukaan lukien yhteistyönä tehdyt videot). Videon ei tarvitse olla täysin ennennäkemätön, joten sen saa julkaista ennen kilpailua netissä. Lähetettyjä videoita ei palauteta.

Voit osallistua kilpailuun, vaikka et pääsisikään tulemaan tapahtumaan itse. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään tätä asiaa, mutta muistathan ilmoittaa, mikäli tilanteesi muuttuu.

Kilpailun osallistujat maksavat normaalin sisäänpääsymaksun. Jatkoon päässeille varataan kilpailun seuraamista varten istumapaikkoja salin eturivistä.

Teemat

Kilpailussa on kaksi teemaa, joiden perusteella video tulisi editoida. Editointityyli on vapaa, kunhan video sopii jompaan kumpaan teemaan.

Käytämme Traconin omia teemoja: Maailmanloppua pakoon & Tutkimusmatkalla uudessa maailmassa

Kerro siis koskettava tarina Asunan ja Kiriton (Sword Art Online) viimeisestä hetkistä maan päällä tai jännittävä seikkailu, kun Naruto löytää uuden maan. Video saa olla juuri sellainen kuin itse haluat, kunhan teemat täyttyvät. Paras teemaa kuvastava video palkitaan.

Sisällölliset vaatimukset

Lähettämäsi videon sisällöstä suurin osa on oltava japanilaista animaatiota (myös mm. pelien välivideot hyväksytään) tai itse tehtyä animevaikutteista animaatiota. Saat käyttää videossasi useaa eri videolähdettä.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen eivät tätä vaatimusta täytä.

Videon minimipituus on yksi minuutti, maksimipituus viisi minuuttia. Ei K18-materiaalia.

Tekniset vaatimukset

Lähes kaikki yleisessä käytössä olevan digitaaliset tiedostomuodot (avi, mov, mp4, mpg, wmv) käyvät. Resoluution tulee olla vähintään 352x240 pikseliä ja enintään 1920x1080 pikseliä. Pyri käyttämään mahdollisuuksien mukaan parasta saatavilla olevaa videolähdettä. Mikäli näiden suhteen on ongelmia, mutta video on muuten sääntöjenmukainen, otamme yhteyttä tekijään asian mahdollista korjaamista varten.

Videossa ei saa olla asiaankuulumattomia tekstityksiä, joilla ei ole merkitystä itse videon kannalta (esim. animen itsensä tekstityksiä). Älä liitä videoosi myöskään alku- tai lopputekstejä tai vastaavaa tekstitystä, jonka ensisijainen tarkoitus on kertoa tietoja videon tekijästä ja sen käyttämistä pohjateoksista.

Tasapuolisuuden nimissä teemme jokaiselle videolle samanlaisen nämä tiedot sekä videon nimen kertovan intron, jotka näytetään ennen videota. Nimeäthän videotiedostossasi teeman, oman nimesi/nickisi, ja videon nimen! Esimerkki: Maailmanloppu – Jorma – Doomsday. Tämä helpottaa tuomareiden työtä. Kiitos.

Kilpailun kulku

Videoiden saavuttua perille ja ilmoittautumisen päätyttyä tuomarit tutustuvat niihin. Järjestäjät varaavat oikeuden suorittaa esikarsinnan, mikäli osallistujien määrä sitä edellyttää.

Videoista valitaan käytettävissä olevan ajan mukainen määrä finaalinäytöksessä näytettäviä videoita. Sekä karsituille, että finaaliin päässeille ilmoitetaan sähköpostitse 9.9.2013 mennessä. Tuomarit valitsevat videoista molemmista teemoista parhaan videon. Sen lisäksi kaikista videoista palkitaan paras draama, toiminta, romantiikka, etc. Kilpailussa voidaan jakaa myös mahdollisia kunniamainintoja.

Kaikki jatkoon päässeet videot esitetään yleisölle Traconissa pidettävässä näytännössä. Tuomareiden äänestämät voittajat julkistetaan ja palkitaan kilpailun päätteeksi. Tämän lisäksi näytännön jälkeen järjestetään myös erillinen parhaan videon yleisöäänestys, jonka voittaja julkistetaan ja palkitaan Traconin päättäjäisissä. Mikäli joku voittajista ei ole paikalla eikä ole lähettänyt ketään noutamaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle kotiin.