Cosplay

Traconissa on cosplayn harrastajille erittäin mielenkiintoinen ja kattava ohjelmakattaus. Suomen kovatasoisimpien cosplaykilpailuiden lisäksi Traconissa on myös paljon cosplayaiheista puheohjelmaa sekä vieraina Euroopan huippuja!

Cosplayvieraat: Elffi, Calssara, Shinji Wallin ja Risa Itsuki

Traconin cosplayvieraiksi saapuu neljä mahtavaa cossaajaa Suomesta, Saksasta ja Tanskasta! Cosplayvieraat nähdään kahdessa ohjelmanumerossa – Cosplay in the Nordic Countries sekä Cosplay Around the World – sekä tuomareina cosplaykilpailuissa.

Elffi on yksi Suomen menestyneimmistä miescossaajista. Hän edusti Suomea World Cosplay Summitissa vuonna 2011. Elffi on ollut cosplayvieraana, -tuomarina ja panelistina yli 10 maassa kolmessa maanosassa. Siviilissä Elffi opiskelee japanin kieltä ja kulttuuria sekä kansainvälistä kauppaa ja työskentelee taksinkuljettajana.

Elffi FacebookissaTwitterissä ja DeviantArtissa »

Calssara saapuu Traconin cosplayvieraaksi Saksasta. Hän on edustanut maataan World Cosplay Summitissa kahdesti – 2009 ja 2011 – sekä European Cosplay Gatheringissa voitokkaasti vuonna 2012. Cosplay on kuljettanut Calssaran kaikkiaan 14 maahan. "Oikeassa elämässä" Calssara työskentelee kirjastonhoitajana ja tapahtumatuottajana.

Calssara Facebookissa ja DeviantArtissa »
Calssaran kotisivut »

Shinji Wallin voitti tämän vuoden elokuussa Ruotsin Närconissa järjestetyn Nordic Cosplay Championship -kilpailun. Tämän tanskalaisen 20-vuotiaan pukuompelijaopiskelijan cosplayharrastuksessa pääpaino on näyttävien ja haastavien vaatteiden tekemisessä.

Shinji Facebookissa »

Risa Itsuki sijoittui samaisessa kilpailussa toiseksi. 22-vuotias tanskalainen cossaaja on tehnyt yli 100 asua ja sijoittunut useissa kilpailuissa.

Risa DeviantArtissa »

Lauantai: World Cosplay Summit -karsinta, pukukilpailu ja Missimittari

World Cosplay Summitin Suomen karsinta järjestetään Traconissa kolmatta kertaa. Kyseessä on esityksen sisältävä parikilpailu, jossa tuomariston valitsema voittajapari pääsee edustamaan Suomea cosplayn maailmanmestaruuskisoissa – vuoden 2014 World Cosplay Summitissa!

WCS-karsinnan lisäksi lauantaina nähdään pukukilpailu, jossa kilpaillaan parhaasta puvusta ilman esitystä. Pukukilpailu on yksilökilpailu, jossa voittajan valitsee tuomaristo.

Viime vuonna debytoinut Missimittari-originaaliasunäytös on tänä vuonna osa lauantain kilpailuohjelmaa. Missimittarissa lavalle pääsevät muun muassa LARP-, keskiaika-, lolita-, furry- sekä muut asut, jotka eivät perustu mihinkään julkaistussa teoksessa esiintyvään hahmoon.

Ohjeita kilpailijoille CFT:n sivuilla »

Sunnuntai: Nordic Cosplay Championship -karsinta, esityskilpailu ja Hall Cosplay

Uutuutena Traconissa käydään myös toinen arvokilpailu – Ruotsin Närconissa järjestettävän Nordic Cosplay Championshipin karsintakilpailu. NCC on yksilökilpailu, jossa kilpaillaan asuilla ja esityksillä, ja voittajan valitsee tuomaristo. Traconin lisäksi ensi vuonna järjestetään toinenkin karsinta, josta ilmoitetaan myöhemmin.

Sunnuntaina käydään myös esityskilpailu. Esityskilpailussa puvuillakin on merkitystä, mutta pääpaino on yksin tai 2–15 hengen ryhmässä esitettävällä esityksellä. Voittajan valitsee tuomaristo.

Sunnuntain kilpailuohjelmassa esittäytyvät lisäksi nettipukukilpailun osallistujat. Sunnuntaiaamupäivänä tapahtumassa kiertelee cosplay-agentteja, jotka kutsuvat mielestään onnistuneissa puvuissa esiintyviä cossaajia nettipukukisaan. Voittajan valitsee yleisö nettiäänestyksellä!

Ohjeita kilpailijoille CFT:n sivuilla »

Kuvauspiste ja Välähdys-poseerauskilpailu

Cosplay-harrastajia palvelee Traconissakin Cosplay Finland Tourin maksuton kuvauspalvelu. Käy ikuistamassa asusi yksin tai porukalla ammattitaitoisen kuvaajan avulla nykyaikaisessa kuvausstudiossa! Kuvauspiste sijaitsee Sorsapuistosalin aulassa. Lue lisää kuvauspisteestä »

Kuvauspisteellä pyörii molempina päivinä myös uudistunut Välähdys-poseerauskilpailu. Hae kuvauspisteeltä valokuvaaja lainaan ja ikuista paras poseerauksesi haluamaasi taustaa vasten! Kilpailuun voi osallistua yksin tai porukalla. Välähdykseen ei ole ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Välähdyksestä CFT:n sivuilta »