Roolipelit ja larpit

Roolipeleihin ilmoittautuminen tapahtuu Tampere-talon 2. kerroksen roolipelitiskillä, mistä löytyy myös kuvaukset kaikista peleistä. Tähän mennessä varmistuneiden pelien kuvaukset löytyvät myös tämän sivun lopusta.

Aikataulu

Pelejä järjestetään sekä lauantaina että sunnuntaina ja ne alkavat useisiin eri aikoihin.

14.8 Lauantai

Opus 4

11 – 15 Pathfinder Society 12 - Battletech - demotusta 15 – 19 Pathfinder Society 15 – Oberonin kylässä 15 – Retkikunnan kohtalo 19 – 23 Hyperajolla hiiteen! 19 – 23 Sormus – 7. retkikunta 19 – 23 Pathfinder Society Opus 3

12 - 17 Ross Watson - Shadows of Angelus 17 – 21 Pathfinder Society 17 – 21 Viimeinen aamunkoitto 21 – 24 Pathfinder Society Puistolämpiö 1

13 - Tähtiretki 13 - 19 Sukuvelvoitteet 14 - 20 Vainovuori - Hiisiherrojen Hovit 12 - 18 Suontaan kartanon arvoitus Sopraano

24 – 04 Perinnönjako, vuosi kuolemasta (LARP) Opus 1
24 – 04 Turvallista matkaa (LARP)

15.8 Sunnuntai

Opus 4

12 – 16   Pathfinder Society: Year of the Shadow Lodge (Group 1)
12 – 16   Pathfinder Society: Year of the Shadow Lodge (Group 2)
12 – 16   Pathfinder Society: Year of the Shadow Lodge (Group 3)
12 - 16   Koulualus Minerva

Opus 3

12 – 16   Pathfinder Society
12 – 16   Sormus – 8. retkikunta

Sonaatti 2

12 - Battletech - demotusta Puistolämpiö 1
11 - 17 Virka-avussa 11 - 17 Uponneen Thinobutun metsästys

Kuvaukset

Pelin nimi: Sormus - 7. retkikunta
Pelijärjestelmä: Lamentations of the Flame Princess, Grindhouse- edition
Kesto: 4h
Pelaajamäärä: 3 - 6
Kuvaus: Kirkasveden prinsessa on sairas, ja kuningas etsii hädissään parannuskeinoa. Unissaan hän on nähnyt sormuksen, jonka uskoo pelastavan rakkaan tyttärensä. Nyt näkijä kertoo tietävänsä, mistä sormuksen löytää. Urheita sieluja kaivataan matkaamaan maan syövereihin sitä etsimään. Kuusi retkikuntaa on jo epäonnistunut, mutta ehkä heidän jälkiään seuraten teillä on mahdollisuus onnistua ja turvata kirkasveden tulevaisuus?

Pelin nimi: Sormus - 8. retkikunta
Pelijärjestelmä: Lamentations of the Flame Princess, Grindhouse- edition
Kesto: 4h
Pelaajamäärä: 3 - 6
Kuvaus: Kirkasveden prinsessa on sairas, ja kuningas etsii hädissään parannuskeinoa. Unissaan hän on nähnyt sormuksen, jonka uskoo pelastavan rakkaan tyttärensä. Nyt näkijä kertoo tietävänsä, mistä sormuksen löytää. Urheita sieluja kaivataan matkaamaan maan syövereihin sitä etsimään. Seitsemän retkikuntaa on jo epäonnistunut, mutta ehkä heidän jälkiään seuraten teillä on mahdollisuus onnistua ja turvata kirkasveden tulevaisuus?

Pelin nimi: Oberonin kylässä
Pelijärjestelmä: Changeling the Lost (uusi World of Darkness)
Kesto: 2 - 3 h
Pelaajamäärä: 3 - 5
Kuvaus: Changeling the Lost on peli, jossa hahmot ovat entisiä ihmisiä, joista on keijumagian vaikutuksesta tullut vaihdokkaita, olentoja jotka joutuvat elämään piilossa sekä ihmiskunnalta, että keijuisänniltä. "Oberonin kylässä" seikkaulissa hahmot palkataan noutamaan noutamaan arvokas aarre keijuolentojen kansoittamasta kylästä, mutta keijujen kanssa mikään ei ole koskaan yksinkertaista tai niin helppoa kuin miltä se aluksi vaikuttaa. Mikä sitoo hahmot yhteen ja miksi juuri heidät valittiin tähän tehtävään?
Muuta: Peli ei vaadi aikaisempaa kokemusta roolipelaamisesta tai World of Darkness järjestelmän tuntemusta.

Pelin nimi: -
Pelijärjestelmä: A Penny For My Thoughts
Kesto: 4h
Pelaajamäärä: 2 - 4
Kuvaus: Olit osa retkikuntaa, joka lähti kuukausia sitten tutkimaan onko lähiympäristö elinkelpoista. Et muista kuka olet, mitä matkalla tapahtui ja miten päädyit takaisin siirtokuntaan. Siirtokunnan psykiatrin johdolla olet valmis avaamaan muistojasi retkeltä...
Muuta: Peli sopii aloittelijoille.

Pelin nimi: Battletech - demo
Pelijärjestelmä: Battletech
Kesto: 4 - 8h
Pelaajamäärä: 2
Kuvaus: Kiinnostaako isot mechat? Onko Battletech tuntematon tai jo kovin tuttu käsite? Battletech - demotusta.

Pelin nimi: Pathfinder Society
Pelijärjestelmä: Pathfinder RPG
Kesto: 4h/peli
Pelaajamäärä: 3 - 6 per peli
Kuvaus: Pathfinder Society tarjoaa kevyitä, hauskoja fantasiaroolipelejä, jotka eivät vaadi sitoutumista pitkään kampanjaan. Kuhunkin seikkailuun otetaan 4–6 pelaajaa, ja pelaamiseen menee noin neljä tuntia. Kampanjaa pelaavat tuhannet pelaajat ympäri maailman. Myös valmishahmolla pääsee mukaan.

Pelin nimi: Koulualus Minerva
Pelijärjestelmä: -
Kesto: 4 tuntia
Pelaajamäärä: 4 - 6 
Kuvaus: Maan avaruustutkimusakatemian koululaiva Minerva matkaa rohkeasti sinne, minne yksikään ihminen ei ole matkannut. Linnunrataa tutkivan laivan miehistönä ovat avaruusakatemian lukion opiskelijat, joille tämä on ensimmäinen tutkimusmatka. Tuntemattomat maailmat ja seikkailu odottavat! 
Muuta: Aloittelijaystävällinen scifi-seikkailu ilman ikärajaa.

Pelin nimi: Viimeinen aamunkoitto
Pelijärjestelmä: Cthulhutech
Kesto: 4h
Pelaajamäärä: 2 - 5
Kuvaus: Mitä tapahtuu, kun valtion agentit kohtaavat vaarallisia voimia palvovan kultin? Paranormaaleja ilmiöitä valvova OIS on saanut tietoonsa, että harmittomaksi new age -liikkeeksi luullun Keltaisen aamunkoiton taustalla on laittomien ja tuntemattomien voimien kanssa toimiva kultti. Virasto lähettää agenttiparin ja heitä suojaavan sotilasryhmän tarkastamaan asian ratsaamalla liikkeen etelä-ranskalaisessa kartanossa sijaitsevan päämajan. Tule selvittämään, mitä salaisuuksia rapistuneiden seinien sisälle kätkeytyy ja ketkä palaavat hengissä kertomaan niistä.
Muuta: Peli sopii myös aloittelijoille.

Pelin nimi: Hyperajolla hiiteen!
Pelijärjestelmä: Homebrew
Kesto: 4h~
Pelaajamäärä: 3 - 5
Kuvaus: D&D-henkistä perusfantasiaseikkailua ...AVARUUDESSA! Puolusta ihmisten aurinkoruhtinaskuntia, tutki käymättömiä korpimaita ja smitee liekinheittimellä. Xenobiologit, avaruusjääkärit ja kummalliset alienit tervetulleita.

Pelin nimi: Vainovuori - Hiisiherrojen Hovit
Pelijärjestelmä: Homebrew
Kesto: 4-6h
Pelaajamäärä: 3-8
Kuvaus: Jo yli vuosisata on vierähtänyt Vainovuoren Lohikäärmeruhtinaan kaatumisesta, mutta hänen palvelijoidensa jälkeläiset elävät edelleen mustien linnoitusten raunioilla kilpaillen niukoista resursseista, nahistellen keskenään ja väistellen orjuuttajia sekä seikkailijoita. Nouseeko joku päällliköistä muiden yläpuolelle vai jatkuvatko kaaos ja hajaannus? Tule mukaan ja valitse puolesi! 
Muuta: Peli soveltuu larppaajahenkisille pelaajille, jotka ovat kiinnostuneita sosiaalisesta diplomatiaroolipelaamisesta. Aloittelijatkin pärjäävät ja improvisaatiotaito sekä heittäytymiskyky ovat hyödyksi. Pelisysteemi on kevyt ja nopaton eikä vaadi opettelua.

Pelin nimi: Tähtiretki
Pelijärjestelmä: Homebrew
Kesto: 3-4 tuntia / seikkailu
Pelaajamäärä: 4-6
Kuvaus: Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista vihoviimeinen. Tässä kerrotaan tähtilaiva Atlantiksen retkistä: sen viisivuotisesta tehtävästä tutkia outoja maailmoja, etsiä uusia eliömuotoja ja kulttuureja, rohkeasti mennä sinne, minne ihminen ei ole ennen mennyt.Tähtiretki on aloittelijaystävällinen, genreuskollinen roolipeli, joka sijoittuu Star Trek - The Original Seriesin maailmaan. Tunnelman on tarkoitus pysyä hilpeänä, johdonmukaisuuden joustavana, ja ylinäytteleminen on sallittua.
Muuta: Sopii aloittelijoille, erittäin kevyt systeemi.

Pelin nimi: Sukuvelvoitteet
Kesto: 4 - 6h
Pelaajamäärä: 3 - 6
Kuvaus: Keisarillisen inkvisition akolyyttien elämä on täynnä vaaroja. Keisarillisen aatelisen elämä on täynnä salajuonia ja salonkien valtataisteluita aatelisperheiden pyrkiessä pönkittämään omaa asemaansa. Aatelisperheestä tuleville akolyyteille molemmat ovat tuttuja, ja vaarallisimmat tilanteet ovat ne, joissa nämä kaksi kietoutuvat yhteen.
Muuta: "Sukuvelvoitteet on Warhammer 40 000 -maailmaan sijoittuvan Dark Heresy roolipelin skenaario, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Hahmot on luotu valmiiksi." 

Pelin nimi: Virka-avussa
Kesto: 4-6h
Pelaajamäärä: 3-6
Kuvaus: Tutkinnan, joka on jo tuhonnut kokonaisen akolyyttisolun, voi olettaa olevan vaarallinen. Keisarillinen inkvisitio ei kuitenkaan saa epäonnistua tehtävässään, joten menehtyneiden akolyyttien tehtävä on annettava uuden solun hoitoon.
Muuta: Virka-avussa on Warhammer 40 000 -maailmaan sijoittuvan Dark Heresy roolipelin skenaario, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Hahmot on luotu valmiiksi.

Pelin nimi: Suontaan kartanon arvoitus
Pelijärjestelmä: HeroQuest
Kesto: 4 - 6h
Pelaajamäärä: 2 - 6
Kuvaus: Kaukaisen Saarijärven salomailla sijaitseva Suontaan kartano odottaa perillisiään. Sedältään kartanon perineet hahmot joutuvat matkustamaan sinne Helsingistä ja päättämään, mitä aikovat kartanon suhteen tehdä. Mutta se kaikki ei olekaan aivan helppoa...
Muuta: HeroQuestin suomennetuilla säännöillä toimiva kauhupeli sijoittuu 1920-luvun Suomeen ja ammentaa vaikutteita niin H. P Lovercraftilta kuin vanhoista suomalaisista elokuvista. Pelaajahahmot ovat valmiita.

Pelin nimi: Uponneen Thinobutun metsästys
Pelijärjestelmä: HeroQuest
Kesto: 4 - 6h
Pelaajamäärä: 2 - 6
Kuvaus: Myyttisellä ajalla Thinobutun maan asukkaat viettivät rauhallista ja yltäkylläistä elämää. Demonien saapuminen katkaisi onnellisen ajan, ja lopulta koko maa upposi meren pohjaan, jossa sen sanotaan vieläkin olevan - täynnä muinaisia aarteita ja salatietoa. Jumaltietäjien retkikunta lähtee uskaliaalle tutkimusmatkalle päästäkseen tunkeutumaan legendaariseen Thinobutuun.
Muuta: Peli sijoittuu Gloranthan maailmaan, jota ei tarvitse tuntea etukäteen. Sääntöinä toimii suomenkielinen HeroQuest, jonka sääntöjä ei myöskään tarvitse osata etukäteen. Pelaajahahmot luodaan pelin aluksi HeroQuestin nopealla ja joustavalla hahmonluonnilla.

Pelin nimi: Shadows Angelus: Ancient Enemies.
Pelinjohtaja: Ross Watson
Kuvaus: The year is 2113. Angelus is a high-tech, cyberpunk city, under siege from demons and other creatures of darkness. The city is defended by XSWAT, a special police force made up of unusual individuals; cyborgs, espers, priestesses, and more. In this game, the players take on the roles of XSWAT officers and must investigate the return of a long-forgotten foe before time runs out.