Taru Tracon-lipuista

Oletko ostanut jo Tracon-lippusi? Paljonko maksoit siitä? Tänä vuonna periaatteessa samoja lippuja myydään useammallakin eri hinnalla, mikä voi alkuun tuntua hieman oudolta käytännöltä Suomen coniskenessä.

Onko se tallessa, onko se turvassa? Nimimerkki @XxyumeganxX voitti tällä kuvalla T-paidan.Onko se tallessa, onko se turvassa? Nimimerkki @XxyumeganxX voitti tällä kuvalla T-paidan.

Edullisimmillaan ennakkorannekkeen saa mukaansa asioimalla Traconin myyntipöydällä, joka onkin kiertänyt tänä vuonna ennätysmäärässä erilaisia Traconin harrastepiirin tapahtumia. Monissa tapahtumissa käyvät ovat todennäköisesti innokaimpia harrastajia, joten on mielekästä tarjota heille edullisin hinta. Emme ole olleet pelkästään pääsymaksullisissa tapahtumissa, vaan rannekkeen on voinut hankkia myös ilmaistapahtumista Tampere kupliista ja Finnconista. Viimeinen tilaisuus rannekkeen ostoon 15 euron ennakkohinnalla on tänä viikonloppuna Espoossa järjestettäväsä Ropeconissa. 

Valtaosa kävijöistä ostaa rannekkeensa Traconin nettikaupasta postitoimituksena. Otimme tänä vuonna lopultakin käyttöön suoran nettipankkimaksamisen, joka onkin otettu hyvin vastaan sekä kävijöiden että järjestäjien taholta. Tilauksen maksu samantien vähentää epävarmuutta roikkuvista tilauksista tai väärin syötetyistä maksutiedoista ja nopeuttaa myös tilausten toimitusta. Nettikaupassa kokeillaan tänä vuonna porrastettua hinnoittelua suuren kysynnän ja toisaalta kasvaneiden kulujen vuoksi: edullisempaan 15,50 € hintaan rannekkeita sai heinäkuun 14. päivään saakka, loput myydään 17,50 € hinnalla.

Myykö Tracon sitten loppuun ennakolta? Saako lippuja vielä ovelta? Tätä kysymystä olemme pohtineet paljon järjestäjienkin taholta. Aiempina vuosina ei ole ollut tarvetta rajoittaa kävijämäärää, mutta viime vuonna alkoivat jopa Tampere-talon rajat tulla vastaan. Tampere-talon henkilöstön kanssa päädyttiin tänä vuonna asettamaan yhtäaikaiselle kävijämäärälle 5000:n katto. Tämän päällehän lasketaan vielä koko joukko ohjelmanpitäjiä, vänkäreitä, myyjiä ja muita tapahtuman tekijöitä. Koska lauantai on aina ollut suositumpi päivä, käytännössä seuraamme viikonloppu- ja lauantailippujen yhteenlaskettua määrää. Mikäli tämä ylittää 5000, on tapahtuma ainakin lauantaipäivän osalta loppunmyyty, kunnes talosta poistuu riittävästi kävjiöitä iltaa kohden.

Nettilipunmyynnin vertailu 2010-2013Nettilipunmyynnin vertailu 2010-2013

Olisi kenties helpointa, jos pystyisimme tiedottamaan loppuunmyynnistä hyvissä ajoin etukäteen, ei lauantaiaamuna olisi paikalla pettyneitä liputtomia kävijöitä. Toisaalta kaikesta tiedotuksesta huolimatta liputtomia ovelle tulijoita todennäköisesti riittää. Tällä kirjoittaessa lipuista on myyty puolet kun coniin on aikaa vielä noin puolitoista kuukautta. Aiemmista vuosista on kuitenkin opittu, että myynti kiihtyy huomattavasti loppua kohden ja viimeisinä päivinä lippuja myydään usean sadan päivätahtia. Oma ennusteeni on, että lippuja jää vielä ovelle myytäväksi, mutta viime vuotta vähemmän, joten tapahtuma saattaa olla päiväsaikaan  myyty loppuun. Parhaiten varmistat siis sisäänpääsysi ja vältät lippujonot ostamalla liput ajoissa etukäteen!

- Mikko "Lmmz" Lammi, talousvastaava

 

Tagit: